fbpx Garageportsfakta | Dieden-Ekodoor

Empty

0,00 kr

Garageportsfakta

Vi är sedan 50 år tillbaka ledande i utvecklingen av vipp- och slagportar för garage till villor och flerbostadshus. Resultatet är en förening av kvalitet, genomtänkt konstruktion och fantastiska designmöjligheter. Tack vare hög kompetens och starkt hantverkskunnande är vi dessutom flexibla och måttanpassar våra portar efter just dina behov. Vi lägger oss även vinn om miljömässiga aspekter och säkerställer att det är ett klimatsmart val.

Vipport

Vår vipport är extremt hållbar och långlivad. En beprövad konstruktion som kräver minimalt med underhåll tack vare få rörliga delar. Justerbara dragfjädrar gör garageporten lätt att öppna. Våra vipportar levereras färdigmonterade och förberedda att enkelt fästas in i garageportsöppningen. Det gör dem lätta att montera. För extra komfort kan du självklart köpa till motordrift med fjärrstyrning, motorn har mjukstart och mjukstopp och stannar automatiskt om något är i vägen.

Slagport

Slagportar är en traditionell och praktisk lösning, särskilt om man använder garaget till andra saker än bilen. Exempelvis är dörrarna lätta för barn att öppna och stänga själva. Vi rekommenderar slagport för varmgarage.

Takskjutport

Takskjutporten stjäl inget utrymme framför bilen och försvinner smidigt in i garaget. Den tar å andra sidan stor plats i garagetaket. Takskjutporten levereras i delar och bör monteras av professionell montör av dörrar och portar.

Favorit

Favorit är vår storsäljare och en det är en tålig och lättmonterad port som kan fås i många olika standardfärger i. Modellen i lackerad stålplåt kan beställas i 15 olika färger och är fabrikslackerad polyetserlack med mycket god kulör- och glanshållning. Aluminium-modellen är en stuckerad aluminumplåt som kan beställas i 14 olika kulörer. Ladda ner färgkartan nedan för att se samtliga NCS-färger.

Barbro har liksom FAVORIT en klassisk design med stående rillor. Portbladet är underhållsfritt för lång tid framöver. Skillnaden mellan Favorit och Barbro är att vi monterat på påbackningsskydd i komposit. Detta gör Barbro särskilt tålig.
Barbro kan beställas i 15 olika färger och är fabrikslackerad polyetserlack med mycket god kulör- och glanshållning

Träportar

En träport på garaget ger ett rejält, klassiskt och snyggt intryck.  Designport är en träport som kan varieras i stil och uttryck efter vad som passar huset och personlig stil. Kan fås i olika träslag eller målad i valfri NSC-/RAL-färg. Du kan även välja mellan olika lister, fräsningar och möjlighet till olika glasning. Ekodoor dörrar och Dieden Garageportar har valt att samköra produktionen eftersom vi ser en stor efterfrågan på snyggare lösningar med hög kvalitet. Hos oss kan du få portar och dörrar efter egna önskemål och som matchar för en enhetlig fasad. Finns som både slag- och vipport. Panelport är en klassisk port med spikad panel. Finns som slag- och vipport och kan fås i lika träslag eller målad i valfri NSC- eller RAL-färg. Du kan se respektive ports valmöjligheter i shopen vid respektive port.

Ladda ner färgkarta för Favorit- och Barbro-porten

Garageportsguiden

Behov, placering, användningssätt och önskemål om utseende och funktioner. För att göra det lite enklare har vi tagit fram en guide för att underlätta vägen till den ultimata garageporten. Det finns många olika typer av portar att välja mellan. Ladda ner portvalsguiden så att du kan ta reda på vilken typ av port som passar dig bäst.