fbpx Dörrens konstruktion | Dieden-Ekodoor

Empty

0,00 kr

Dörrens konstruktion

Hos Dieden-Ekodoor är det standard med hög kvalitet. Med dubbla ramträ, aluminiumplåtar och kraftig karm uppnår vi dörrar som är såväl tåliga som hållbara i längden.

Kvalitet syns inte på utsidan. Men den både känns och hörs. För oss är det en självklarhet att en bra dörr ska hålla för att öppnas och stängas tusen och åter tusen gånger. Våra dörrar är omsorgsfullt CE-märkta och uppfyller stränga EU-krav på bland annat säkerhet, funktion och miljö. Vidare lämnar vi 15 års garanti på formstabiliteten eller fem års produktgaranti. För vi vet att våra ytterdörrar håller! Köper du en dörr från oss köper du stabilitet och trygghet. Dessutom är vi designmedvetna. Tillverkningen är dessutom miljö- och kvalitetssäkrad enligt ISO 9001 och ISO 14001.

VI GARANTERAR ATT VÅRA DÖRRAR HÅLLER I LÄNGDEN

Skulle vi nöja oss med enkel ram och smalare karm när vi ­tillverkar dörrar skulle kvalitén bli lidande. Och vi skulle heller inte kunna lämna 15 års garanti på formstabiliteten eller 5 års fabriksgaranti. Nu både kan och gör vi det. Köper du en dörr från oss köper du också stabilitet som håller över tiden. Det kan inte bli mycket bättre. Kvalitén syns inte på utsidan, men det känns och hörs. För oss är det självklart att en bra dörr ska hålla för att öppnas och stängas tusen och åter tusen gånger. Bland annat därför kan vi CE-märka varje dörr vi tillverkar. Tillverkningen är dessutom miljö- och kvalitetssäkrade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Stränga EU-krav på bland annat säkerhet, funktion och miljö är då uppfyllda. Krav som vi tycker att du också ska ställa på en dörr som du vill ska hålla i många år.

Konstruktion och ytbeläggning

Dörrbladet är uppbyggt kring en isolerande kärna av cellplast S150. Vår cellplast är miljövänligt producerad, det vill säga att produktionen genomförs utan användning av freon. På båda sidor av cellpast-kärnan limmas en 0,5 mm tjock aluminiumplåt. Aluminiumskivorna gör dörren enastående formstabil. Utanpå aluminiumskivorna ligger tre lager fanér eller HDF-skiva för målning, varpå utsidan dekoreras med massiva eller krysslimmade designplattor.

Alla våra dörrmodeller kan även fås som pardörr

Har du en extra bred entré? Pardörrar är en av våra specialiteter och något vi har blivit kända för. Vi gör även pardörrar till smala öppningar och gör då dörrhalvorna olika breda, på ett designmässigt tilltalande sätt. En pardörr med olika delning kräver hög kompetens och hantverkskunnande – det har vi.

Tätningslisten

Tätningslisten, som skyddar mot bland annat drag, sitter i dörrbladet och följer med när dörren öppnas. Alternativet är att tätningslisten sitter i dörrkarmen. Men där är den mer utsatt för slitage som kan innebära skador. Tätningslisten är av silikongummi.

Karmar och Tröskel

Våra dörrkarmar tillverkas av utvald kvistren furu, med karmdjup 105 mm för att nå optimal styrka och stabilitet. Tröskeln är i massivt hårdträ och har en slitskena i aluminium. Tröskeln är i handikapputförande till enkeldörrar och högre massiv trätröskel till pardörrar. Dieden-Ekodoor använder sig av hakregellås samt justerbara säkerhetsgångjärn. Samtliga ytterdörrar är som standard borrade för så kallad hemma/borta-funktion. “Hemma/borta” funktion innebär möjlighet att föra en liten tapp på dörren upp eller ner bestämmer om dörren ska kunna öppnas med hjälp av vredet eller inte. Ovan gäller ej för modell “Fritid”.

Ytbehandling

Våra ytterdörrar är behandlade med olja eller täckfärg. Om behov finns kan vi självklart producera obehandlade dörrar, men på dem kan vi tyvärr inte lämna någon garanti.

Invändig design

Målade enkeldörrar, samt målade pardörrar med lika delning har slät insida som standard. På dörrar i specialmått, pardörrar med olika delning eller dörrar med yta av trä görs ingen invändig design.

Glasning

Våra dörrar med glasurtag levereras alltid med isolerruta. Glaset monteras från insidan och kan följaktligen inte tas loss från utsidan – ytterligare en liten trygghet i en otrygg värld.