fbpx VD har ordet | Dieden-Ekodoor

Empty

0,00 kr

VD har ordet

Vi hittar möjligheterna!

På Dieden-Ekodoor började vi tidigt att bygga lager när vi insåg vad pandemin skulle innebära. Det är vi tacksamma för nu. När vi fortfarande står med oroligheter i vår omvärld som påverkar leveranserna har vi klarat oss riktigt bra. Inte så bra som vi hade önskat men det har fungerat och vi har levererat med endast några dagars förskjutning. Jag är stolt över vad vi och våra medarbetare har lyckats åstadkomma.

Framåt handlar det nu om energiförbrukningen. Råvaru- och materialtillgången börjar så smått stabilisera sig tack och lov men energikrisen kommer och prislappen på den kan vi bara sia om. Dieden-Ekodoor är en elintensiv verksamhet där vi förbrukar 600 megawatt om året. Finns det el som räcker framöver? Om man får önska sig något från vår framtida regering är det att de sätter ett tak på elkostnaderna. Det går inte att planera för en verksamhet i den här storleken om du inte vet vad du har i plånboken. Kunderna ska också ha råd att göra investeringar. Denna osäkerhet skapar en inbromsning. Förutsägbarhet och planering är det viktigaste.

EU har beslutat att alla, både privatpersoner och företag, behöver minska sin elkonsumtion med minst 5 % och gärna 10 %. Det är inte orimligt och på Dieden-Ekodoor drar vi också vårt strå till stacken och börjar nu med att byta ut alla våra lysrör till LED-lysrör. Med enkla medel som att släcka när man lämnar ett rum och inte ha tänt hemma medan man är på jobbet kan vi alla göra något. Men det gäller att hitta möjligheterna och om alla gör lite så blir det mycket tillsammans.  

Försäljningsmässigt går det bra för Dieden-Ekodoor, verksamheten rullar på riktigt bra med mycket både gamla och nya kunder. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla trogna kunder och alla fantastiska medarbetare som upprätthåller vår standard på dörrar och portar varje dag. Något vi ska vara mycket stolta över. Tack!

 

Nils Kristensson, VD Dieden-Ekodoor

Bild på Nils Kristensson, VD